Københavnerhistorier

Det papirløse arkiv

October 14, 2021

Nutidens arkivarer arbejder hver dag for at sikre viden om den by og den hverdag, københavnerne lever i. Men til forskel fra tidligere er de nye arkiver ikke af papir, der gemmes i kasser i afkølede mørke rum. De er derimod digitale, opbevares på servere og harddiske i skyen, og det giver nye udfordringer, opgaver og muligheder. Det giver også anledning til interessante diskussioner om retten til at blive glemt, retten til at blive husket og hvordan fremtidens københavnere vil læse og forstå det papirløse arkiv.  

Medvirkende: Digitalarkivar Lars Vangen Christensen og afdelingsleder i Københavns Stadsarkiv Mads Neuhard 

Musik: Komponist Mads Koch 

Afsnittet er en del af podcastserien "Københavnerhistorier", som er produceret af historiejournalisterne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i tæt samarbejde med Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum. 

Læs mere om Københavns Stadsarkivs arbejde med digitale arkiver her: https://kbharkiv.dk/arkivering/digitale-arkivalier/. Se en liste over digitale arkiver fra København: https://www.starbas.net/av_soeg_res.php?a_id=1&portal=0&retur_link=&it1=1&med_arkivalier=0&titelsoeg=0&poster=10&skabervis=0&soeg_term=%25%25 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App